Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlové ovocné knedlíky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mandlové ovocné knedlíky

12 min 2 min Snadné 12 kusů

Jak se nepřipravit o oblíbené ovocné knedlíky a nemuset se hlídat? Máme pro vás recept na zdravé ovocné knedlíky, které jsou ještě ke všemu bezlepkové. Díky rýžové mouce si jich dáte jen pár a budete skutečně sytí, a mandle jim dodají netradiční chuť. Výborná pochoutka k letnímu obědu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

190 kcal 6g Bílkoviny 8g Tuky 23g Cukry

Suroviny

mandle, tvaroh, citron, kokosovy-olej, skorice, med, ryzova-mouka, svestky

Instrukce

Mandle rozmixujte, přemístěte do větší mísy a přidejte k nim tvaroh, citronovou šťávu, kokosový olej, skořici, med a rýžovou mouku.

Ingredience smíchejte a vznikne hutnější těsto, které drží pohromadě a nedrolí se. Pokud je moc tuhé, zřeďte dle potřeby vodou.

Do ruky vezměte vždy 1 vypeckovanou švestku a obalte ji v mandlovém těstě tak, aby nikde žádný kus švestky neprosvítal. Ze směsi vyjde 10 knedlíků.

Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu. Až voda zavaří, vhoďte do ní připravené knedlíky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové (cca 8 minut).

Podávejte nejlépe ihned.

Poznámky

Podávejte například s jogurtem, ovocem či medem. Uvařené knedlíky lze po vychladnutí zamrazit. Naskládejte je na tác, ten dejte do mrazáku a nechte je ztuhnout. Poté je skladujte v sáčku. V mrazáku vydrží až 2 měsíce.