Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlové mléko – základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mandlové mléko – základní recept

10 min 0 min Snadné 4 porce

Věděli jste, že mandle jsou považovány za jeden z nejlepších zdrojů vitamínu E na světě? Kromě toho ještě obsahují spoustu minerálních látek, blahodárně působí na nervový systém, snižují cholesterol a dodávají pevnost svalům. Hlavně ale skvěle chutnají! Zkuste si je dopřát formou domácího mandlového mléka, které můžete využít při přípravě smoothies, müsli, kaší nebo si jen tak vychutnat samotnou sklenku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

322 kcal 10g Bílkoviny 27g Tuky 4g Cukry

Suroviny

mandle, voda, vanilkovy-extrakt, sul

Instrukce

Z mandlí slijte vodu, ve které byly přes noc namočeny.

Přemístěte je do mixéru, přilijte 1 litr čerstvé vody a přidejte špetku soli a vanilkový extrakt.

Vše rozmixujte dohladka. (Ve výkonném mixéru stačí 40 vteřin na plný výkon.)

Rozmixovanou směs minimálně 3× přeceďte přes bavlněné síto.

Přecezené mléko přelijte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. V lednici vydrží maximálně 1 týden, proto mléko vyrábějte jen v takovém množství, které stačíte zkonzumovat.