Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlové máslo

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mandlové máslo

28 min 15 min Snadné 1 kus

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

1030 kcal 38g Bílkoviny 91g Tuky 11g Cukry

Suroviny

mandle, javorovy-sirup, kokosovy-olej

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 170–180 °C.

Mandle vyskládejte na plech, dejte do trouby a pečte 12–15 minut při 170–180 °C.

Upečené mandle nasekejte nožem, přemístěte do výkonného mixéru a mixujte ve 20vteřinových intervalech dohladka nebo do jiné požadované konzistence. Na posledních pár vteřin mixování přidejte sladidlo a olej.

Hotové máslo přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a skladujte v lednici.

Poznámky

Kolem hrdla skleněné nádoby uvažte stužku nebo zdobný provázek, přidejte polepku (můžete se inspirovat naší nebo vykouzlit svoji) a jedlý dárek je připraven na cestu zpod stromečku přímo do žaludku. Pro kakaovou variantu másla přidejte 1 lžíci holandského kakaa.