Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlové lívance s lněným semínkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mandlové lívance s lněným semínkem

20 min 12 min Střední 12 kusů

Lívance z mandlového mléka jsou v mžiku hotové, výborné a pochutnat si na nich mohou i lidé s intolerancí laktózy. Díky lněnému semínku jsou skvělým zdrojem vlákniny a omega-3 mastných kyselin. Podávat je můžete s medem a čerstvým ovocem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

56 kcal 3g Bílkoviny 2g Tuky 6g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, vejce, mandlove-mleko, kyprici-prasek-do-peciva, lnene-seminko, skorice

Instrukce

Vezměte si mísu, dejte do ní špaldovou mouku, vejce, mandlové mléko, prášek do pečiva, lněná semínka a mletou skořici a vše smíchejte.

Rozpalte si nepřilnavou pánev, postupně na ni nalévejte těsto tak, aby vznikly lívance, a opékejte na mírném až středním plameni cca 2 minuty z každé strany. Na pánev o průměru 22 cm se vám vejdou 4 lívance najednou.

Poznámky

Lívance podávejte s plátky kokosu, lískovými oříšky a kousky broskve. Můžete je také posypat dalšími lněnými semínky a pocukrovat.