Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlové cukroví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Mandlové cukroví

27 min 12 min Snadné 15 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

79 kcal 3g Bílkoviny 5g Tuky 6g Cukry

Suroviny

mandle, ovesne-vlocky, med, vejce, spaldova-mouka

Instrukce

V menší míse smíchejte mleté mandle, vločky, med a vejce a vše vypracujte v kompaktní těsto. To zabalte do potravinářské fólie a dejte na 8 hodin odležet do lednice (nejlépe přes noc).

Odleželé těsto vytáhněte a nechte 10 minut na lince, aby změklo. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Pracovní plochu si pomoučete špaldovou moukou a těsto na ní rozválejte válečkem na tloušťku cca 3 mm. Z těsta poté vykrajujte kolečka, pokládejte je na pečicí papír a pak doprostřed každého z nich dejte 1 mandli.

Takto připravené cukroví dejte do předehřáté trouby a pečte 15–17 minut na 170–175 °C. Po upečení nechte vychladnout (cca 30 minut) a můžete konzumovat.

Poznámky

Pokud chcete recept bezlepkový, místo špaldové mouky pomoučete pracovní plochu moukou bezlepkovou a ujistěte se, že používáte ovesné vločky s certifikací bez lepku.