Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandlová kaše s quinoou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mandlová kaše s quinoou

40 min 25 min Snadné 2 porce

Objevte s námi zázračnou potravinu, kterou je černá quinoa. Je sice méně běžná než ta bílá, ale se svými prospěšnými vlastnostmi pro lidské zdraví za ní rozhodně nezahálí. Touto mandlovou kaší z černé quinoy si můžete udělat radost třeba k snídani.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

425 kcal 12g Bílkoviny 20g Tuky 50g Cukry

Suroviny

mandlove-mleko, med, arasidove-maslo, kokosove-chipsy, lesni-ovoce, quinoa

Instrukce

Ve varné konvici připravte dostatečné množství horké vody na spaření quinoy. Poté si vezměte misku, vložte do ní quinou a horkou vodou ji spařte. Následně quinou sceďte, přemístěte do rendlíku a přilijte mandlové mléko.

Obsah rendlíku přiveďte k varu na silném plameni, poté plamen snižte na střední stupeň a vařte cca 20–25 minut. Pokud se quinoa bude během vaření přichytávat, podlijte ji trochou vody.

Vzniklou kaši odstavte z plamene, přidejte med a arašídové máslo a promíchejte.

Hotovou kaši rozdělte do 2 misek, na každou porci přidejte čerstvé lesní ovoce a kokosové plátky a podávejte.

Poznámky

Kaši můžete podávat také s goji.