Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mandle v čokoládě s mořskou solí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Mandle v čokoládě s mořskou solí

80 min 10 min Snadné 10 kusů

Zdravé mlsání nemusí být jen v podobě oblíbeného koláče nebo dezertu. Skvělou alternativou jsou například i různé druhy oříšků. Proto jsme pro vás připravili recept na mandle v čokoládě, které zaručeně zaženou chuť na sladké, ale zároveň nebudete mít při mlsání sebemenší výčitku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

150 kcal 4g Bílkoviny 12g Tuky 5g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, sul, mandle

Instrukce

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

Do ještě teplé čokolády přimíchejte mandle.

Plech vyložte pečicím papírem.

Mandle nabírejte lžící a na plechu tvořte hromádky pár centimetrů od sebe.

Každou hromádku posypte mořskou solí.

Mandle uložte alespoň na 1 hodinu do lednice, aby čokoláda dostatečně ztuhla.

Hotové mandle vyndejte z lednice a podávejte.

Poznámky

Místo soli můžete vyzkoušet variantu se skořicí.