Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Malinový crumble

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Malinový crumble

46 min 36 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

340 kcal 6g Bílkoviny 19g Tuky 37g Cukry

Suroviny

maliny, skorice, med, ovesne-vlocky, mandle, maslo, mandlova-mouka

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti alespoň 20 cm × 25 cm.

Ve větší míse promíchejte maliny, skořici a 2 lžíce medu a vše přesuňte do zapékací nádoby. Dejte do trouby a pečte 15–16 minut na 170–175 °C.

Mezitím si ve větší míse smíchejte vločky, plátkové mandle, 2 lžíce medu, máslo a mandlovou mouku.

Po uplynutí uvedeného času vyjměte pečené maliny z trouby, na povrch naneste crumble z ovesných vloček, vše vložte zpět do trouby a pečte 15–20 minut na 170–175 °C. Jakmile bude crumble na povrchu zlatavý, vyjměte nádobu z trouby a podávejte.

Hotový crumble můžete skladovat v lednici maximálně 2 dny.

Poznámky

Crumble podávejte s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.