Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Malinový chlebíček s polentou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Malinový chlebíček s polentou

130 min 50 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

512 kcal 24g Bílkoviny 26g Tuky 43g Cukry

Suroviny

polenta, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, trtinovy-cukr, citron, vejce, slunecnicovy-olej, smetana, mleko, maliny, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si formu na chlebíček (26 cm × 13 cm) pečicím papírem.

Než se trouba předehřeje, začněte s přípravou těsta. Ve větší míse smíchejte instantní polentu, špaldovou mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli.

K sypkým ingrediencím přidejte 2 vejce, 60 ml slunečnicového oleje, zakysanou smetanu a 100 ml polotučného kravského mléka. Metličkou ze směsi vyšlehejte hladké těsto.

Za pomocí špachtle nebo lžíce do těsta opatrně zamíchejte maliny a těsto nalijte do připravené formy na chlebíček.

Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby a těsto pečte 40–50 minut při 180 °C. Propečenost zkontrolujte špejlí.

Po upečení formu vyjměte z trouby a malinový chlebíček nechte ve formě 10 minut zchladnout. Poté jej z formy vytáhněte a před krájením nechte ještě 1 hodinu vychladnout.

Poznámky

Pokud použijete mražené maliny, je potřeba je nejprve rozmrazit a zbavit přebytečné šťávy. Pokud na rozmrazování nemáte čas nebo se vám nechce, uberte 50 ml mléka a polentový chlebíček pečte o 5–10 min déle.