Surovina jako je ječná mouka se v receptech neobjevuje příliš často. Chtěli bychom vás však přesvědčit o tom, že její konzumace je více než prospěšná, a proto by se měla v našem jídelníčku objevovat častěji. Můžete jí rovnou zkusit ochutnat v této malinovorybízové bublanině.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Malinovorybízová bublanina z ječné mouky
55 min
35 min
Snadné
12 porce
Recept
Výživové hodnoty
206 kcal
3g Bílkoviny
9g Tuky
28g Cukry
Suroviny
- 200 g celozrnné ječné mouky hladké
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička kůry z 1 citronu
- 2× vejce
- 2 lžíce třtinového cukru
- 80 ml slunečnicového oleje (+ 1 lžíce na vymazání formy)
- 100 ml rýžového mléka (vlažné teploty)
- 125 g čerstvých malin
- 125 g čerstvého červeného rybízu