Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Malinovorybízová bublanina z ječné mouky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Malinovorybízová bublanina z ječné mouky

55 min 35 min Snadné 12 porce

Surovina jako je ječná mouka se v receptech neobjevuje příliš často. Chtěli bychom vás však přesvědčit o tom, že její konzumace je více než prospěšná, a proto by se měla v našem jídelníčku objevovat častěji. Můžete jí rovnou zkusit ochutnat v této malinovorybízové bublanině.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

206 kcal 3g Bílkoviny 9g Tuky 28g Cukry

Suroviny

jecna-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, citron, vejce, trtinovy-cukr, slunecnicovy-olej, ryzove-mleko, maliny, rybiz

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Mouku prosejte přes síto do mísy. Promíchejte s kypřicím práškem a citronovou kůrou.

Vejce s cukrem vyšlehejte do hladké pěny. Postupně zašlehejte také olej a mléko.

Do tekuté směsi přidejte mouku s kypřicím práškem a kůrou. Už nešlehejte, vše promíchejte vařečkou.

Připravte si formu o rozměrech 20 cm × 20 cm × 5 cm, vymažte ji olejem a těsto do ní nalijte. Posypejte ovocem a vložte do trouby.

Pečte 30–35 minut na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.

Hotovou bublaninu nechte vychladnout, až pak krájejte.