Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Makové řezy s jablkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Makové řezy s jablkem

75 min 60 min Snadné 16 porce

Tyhle makové řezy sklidí u našich přátel vždycky pochvalu. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla, a tenhle recept to splňuje doslova. Žádné velké přípravy nejsou potřeba a většinu ingrediencí máte určitě i doma ve spíži. A dáme vám tip, při výběru máku dejte přednost Českému modrému. Je nejlepší.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

122 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 9g Cukry

Suroviny

mak, tvaroh, jablko, vejce, kyprici-prasek-do-peciva, med, vanilkovy-extrakt, sul

Instrukce

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Oddělíme žloutky od bílků u všech čtyř vajec.

Žloutky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta.

Těsto přemístíme na plech (20x20 cm) vyložený pečícím papírem.

Dáme do trouby a pečeme při 160-170 °C 60 minut.

Nakrájíme na 16 stejných dílů a podáváme.