Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Makové cukroví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Makové cukroví

52 min 22 min Snadné 25 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

63 kcal 2g Bílkoviny 3g Tuky 6g Cukry

Suroviny

mak, med, spaldova-mouka, ovesne-vlocky, maslo, vejce

Instrukce

Připravte si středně velkou mísu a dejte do ní všechny ingredience kromě na těsto. Smíchejte je a vypracujte kompaktní těsto. To zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 8 hodin odležet do lednice (nejlépe však přes noc).

Odleželé těsto vyndejte z lednice a nechte 10 minut odležet na lince, aby změklo a lépe se s ním pracovalo. Mezitím si předehřejte troubu na 150 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

V malé misce si smíchejte marmeládu s kukuřičným škrobem a dejte prozatím stranou. Následně začněte tvarovat cukroví: Prsty ulamujte kousky těsta (5–7 g), tvarujte je v kuličky a ty mírně zmáčkněte a dejte na pečicí papír.

Do takto připravených kuliček udělejte buď prstem (nebo vařečkou) důlky a plňte je marmeládou. Plech dejte do trouby a cukroví pečte 20–22 minut při 145–150 stupních. Po upečení nechte plně vychladnout. Cukroví vám v lednici vydrží až 2 týdny.

Poznámky

Podávejte s mlékem nebo ke kávě. Marmeládu můžete zaměnit za svou oblíbenou, zkuste třeba višňovou.