Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Maďarský krémeš

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Maďarský krémeš

35 min 15 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

340 kcal 10g Bílkoviny 17g Tuky 36g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, kokosovy-olej, med, voda

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a vyložte si pečicím papírem formu o velikosti cca 25 cm × 40 cm (nebo menší kulatou dortovou formu o průměru cca 18 cm).

Následně si připravte těsto na korpus: Ovesné vločky rozemelte v kuchyňském sekáčku na jemný prášek, ten nasypte do mísy a smíchejte ho s kokosovým olejem, medem a 40 ml vody. Vzniklé těsto natlačte na dno vyložené formy do výšky zhruba 0,5 cm.

Formu s těstem vložte do vyhřáté trouby a korpus pečte 13–15 minut při 180–185 °C.

Mezitím připravte pudink: Do menšího hrnce nalijte 400 ml mléka a za občasného míchání ho na středním plameni přiveďte k varu. Ve zbylých 200 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek.

Až mléko v hrnci začne vřít, přidejte do něj rozmíchanou směs spolu s medem a obsah hrnce vařte za stálého míchání metličkou 2–3 minuty na středním plameni, dokud směs nezhoustne.

Až se upeče korpus, nalijte na něj připravenou pudinkovou směs a formu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby pudink vychladl a ztuhl.

Následně dezert z lednice vyndejte a v míse si smíchejte všechny ingredience na krém. Vzniklou směs naneste na ztuhlou pudinkovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřete. Poté dezert vraťte do lednice a nechte chladit ještě alespoň 1 hodinu.

Po uvedené době krémeš z lednice vyndejte, nakrájejte ho na 8 porcí a podávejte.