Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Maďarské langoše s tvarohovým dipem a česnekem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Maďarské langoše s tvarohovým dipem a česnekem

108 min 18 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

655 kcal 32g Bílkoviny 24g Tuky 70g Cukry

Suroviny

mleko, cerstve-drozdi, trtinovy-cukr, spaldova-mouka, bily-jogurt, repkovy-olej, sul

Instrukce

Nejprve připravte těsto. V menším hrnci na středním plameni ohřejte mléko na tělesnou teplotu (teplotu zkontrolujte prstem ⁠–⁠ pocitově by mléko mělo být vlažné).

Ohřáté mléko přelijte do větší mísy, přidejte do něj čerstvé droždí, třtinový cukr, špaldovou mouku a bílý jogurt a vypracujte těsto. Nádobu s hotovým těstem zabalte do potravinové fólie, dejte na teplé místo a těsto nechte cca 1 hodinu kynout.

Mezitím si připravte dip: Česnek oloupejte a prolisujte do menší mísy, přidejte k němu tvaroh, jogurt řeckého typu, sůl a pepř, vše promíchejte a mísu dejte zatím do lednice. Dále si najemno nastrouhejte eidam.

Těsně před vykynutím těsta dejte předehřívat troubu na 195 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).

Až vykyne těsto, přemístěte ho z nádoby na pracovní plochu a nožem ho rozdělte na kousky o hmotnosti cca 150 g. Z jednotlivých kousků těsta vytvarujte placky o průměru zhruba 15⁠–⁠20 cm a tloušťce cca 0,5 cm.

Placky naskládejte na vyložený plech, pomocí mašlovačky je potřete celkem 2 lžícemi řepkového oleje a následně je posypte solí.

Plech s plackami dejte do vyhřáté trouby a pečte 12⁠–⁠15 minut při 190⁠–⁠195 °C.

Upečené placky potřete vychlazeným tvarohovým dipem, posypte nastrouhaným eidamem, pokapejte celkem 2 lžícemi olivového oleje a podávejte.

Poznámky

Langoše můžete podávat také s kečupem anebo pouze s česnekem a sýrem.