Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Luštěninový salát

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Luštěninový salát

35 min 20 min Snadné 1 porce

Máme pro vás recept na dokonalý salát, který oceníte nejen v letním období díky jeho lehkosti a nenáročnosti. Věříme, že tento luštěninový salát je to pravé, co hledáte. Navíc vám talíř bude krásně hrát barvami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

587 kcal 26g Bílkoviny 11g Tuky 93g Cukry

Suroviny

cerna-cocka, kukuricne-testoviny, cervena-paprika, jarni_cibulka, kukurice, cerne-fazole, feta-syr, sul

Instrukce

Černou čočku dejte vařit do hrnce podle návodu na obalu (většinou se jedná o 15–20 minut mírného varu v cca 2násobném množství neosolené vody).

Mezitím si v jiném hrnci přiveďte k varu cca 1 l vody, poté vodu osolte, přidejte kukuřičné těstoviny a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (obvykle jde o 8–10 minut).

Než se uvaří čočka a těstoviny, nakrájejte si zeleninu – červenou papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky a nať z jarní cibulky očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

Uvařenou čočku i těstoviny sceďte, obojí dejte do mísy a smíchejte s nakrájenou paprikou, kukuřicí a fazolemi.

Poté si v menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku.

Směs z mísy přemístěte na servírovací talíř, zakapejte připravenou zálivkou a posypte nakrájenou natí z jarní cibulky.

Nakonec navrch salátu rozdrobte sýr feta a podávejte.