Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lososový tatarák s avokádem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Lososový tatarák s avokádem

25 min 0 min Náročné 2 porce

Jak tatarák dostat na slavnostní stůl? Připravte si tatarák z lososa s avokádem. Tenhle recept chce sice trochu šikovnosti a představivosti, ale výsledek vás nakonec nadchne. Oslníte jím jak na letní párty, tak i při slavnostní příležitosti, na které ho můžete podávat jako lehký předkrm.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 22g Bílkoviny 34g Tuky 6g Cukry

Suroviny

losos, cibule, kapary, citronova-stava, olivovy-olej, salatove-listy, vinny-ocet, avokado, sul, pepr

Instrukce

Lososa očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Přendejte do misky.

Do misky přidejte na jemno nasekanou cibulku, kapary, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše zamíchejte a misku dejte stranou.

Avokáda oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Kostičky avokáda smíchejte se lžící citronové šťávy, solí a pepřem.

Připravte si dvě kulaté formičky. Formičky položte na 2 servírovací talíře. Do každé přidejte 1/2 avokádové směsi.

Na vrstvu s avokádem rovnoměrně rozdělte lososovou směs. Zvrchu směs zmáčkněte lžící a opatrně zvedněte formu.

Tatarák podávejte s čerstvým polníčkem a celozrnným pečivem.