Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lososový tatarák s červenou řepou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lososový tatarák s červenou řepou

30 min 0 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

208 kcal 22g Bílkoviny 8g Tuky 12g Cukry

Suroviny

cervena-repa, citron, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte směs z řepy: Uvařenou řepu si nakrájejte na malé kostičky a v malé misce ji dochuťte šťávou z citronu a solí a pepřem dle chuti. Takto připravenou směs dejte do lednice.

Mezitím si připravte tatarák z lososa: Nejprve filet z lososa zbavte kůže a očistěte jej. Poté jej nakrájejte na malé kostičky (stejně velké jako kostičky řepy) a dejte do středně velké misky.

K lososovi přidejte kapary, červenou cibuli, pažitku, olivový olej a dijonskou hořčici a dochuťte šťávou z citronu a solí. Tatarák následně rozprostřete na 2 talíře a dozdobte směsí z kostiček řepy.

Poznámky

Podávejte s čerstvým celozrnným nebo kváskovým chlebem nebo s celozrnnými krekry.