Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lososový tatarák

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lososový tatarák

10 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

352 kcal 28g Bílkoviny 24g Tuky 6g Cukry

Suroviny

losos, horcice, kapary, pazitka, cibule-salotka, sul, pepr

Instrukce

Filet lososa očistěte, nasekejte nožem najemno a dejte do mísy.

K lososu přidejte dijonskou hořčici, nahrubo nasekané kapary a najemno nasekanou pažitku se šalotkami.

Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Hotový lososový tatarák rozdělte na 4 stejně velké porce.

Na každou porci dejte syrový žloutek, posypte sezamem, dozdobte polníčkem a podávejte.

*Kapary jsou nerozvinutá poupata pocházející z keře kapary trnité. Řadí se mezi zeleninu a v obchodě je většinou najdete naložené v solném nálevu nebo vinném octu.

Poznámky

Do tataráku přidejte hrstku sušeného kopru.