Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lososové rybí prsty s bramborovou kaší

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lososové rybí prsty s bramborovou kaší

50 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

434 kcal 28g Bílkoviny 17g Tuky 41g Cukry

Suroviny

brambor, losos, spaldova-mouka, vejce, rajcata, citron, uzena-paprika, kukuricne-lupinky, mleko, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kostičky. Nakrájené brambory dejte vařit do cca 2 litrů osolené vroucí vody a vařte je na středním plameni doměkka (potrvá to přibližně 15 minut).

Než se uvaří brambory, nakrájejte si lososí filety na přibližně 1 cm široké špalíky a následně si připravte 3 větší misky naobalování: do jedné misky nasypte špaldovou mouku, ve druhé misce si společně vyšlehejte vejce, rajčatový protlak, citronovou kůru a uzenou papriku a do třetí misky rozdrťte v dlaních kukuřičné lupínky.

Nyní si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Lososové špalíky pak obalujte nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec v lupíncích a obalené špalíky pokládejte na vyložený

plech. Až obalíte všechny špalíky, přemístěte plech do předehřáté trouby a pečte 15–18 minut při 180–190 °C dozlatova.

Než se dopečou lososové prsty, připravte si bramborovou kaši: uvařené brambory slijte a následně je rozšťouchejte šťouchadlem za současného přilévání celkem 150 ml vlažného mléka.

Výslednou směs vyšlehejte elektrickým šlehačem do jemné konzistence a podle chuti dosolte.

Upečené lososové prsty podávejte spolu s připravenou kaší.