Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lososové karbanátky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Lososové karbanátky

65 min 45 min Snadné 8 kusů

Vaším i naším favoritem jsou tyto lososové karbanátky. Pro milovníky ryb je vyzkoušení tohoto receptu prakticky povinností a pro nemilovníky..připravte se, že po tomto receptu z vás milovníci budou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

186 kcal 10g Bílkoviny 13g Tuky 7g Cukry

Suroviny

brambor, losos, jarni_cibulka, horcice, olivovy-olej, sezamova-seminka, citron, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

Připravte si hrnec s vroucí vodou, přidejte do něj nakrájené brambory, hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 15 minut).

Než se uvaří brambory, nakrájejte si lososa na menší kousky a jarní cibulky nasekejte najemno.

Uvařené brambory slijte, přemístěte do mísy a rozšťouchejte. Poté do mísy přidejte nakrájeného lososa, nasekané cibulky, 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Ze směsi v míse rukama postupně vytvarujte 8 placek, které obalujte v sezamu a pokládejte na vyložený plech.

Plech s plackami přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.

Hotové karbanátky vyndejte z trouby a podávejte s citronem.