Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lososové bramboráky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Lososové bramboráky

60 min 45 min Snadné 8 porce

Tradiční bramboráky znáte, my jsme do našeho bramborákového receptu přidali lososa. Vyzkoušíte je?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

126 kcal 7g Bílkoviny 5g Tuky 11g Cukry

Suroviny

brambor, losos, vejce, horcice, ovesne-vlocky, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Vezměte větší hrnec, naplňte ho do poloviny vodou a vodu dejte vařit.

Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Až voda přijde k varu, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte doměkka 15 minut. Následně brambory slijte, rozmačkejte je vidličkou a nechte vychladnout.

Filet z lososa umístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 7 minut na 170–180 °C. Filet pak roztrhejte vidličkou na kusy a ty dejte do větší mísy, kde budete připravovat těsto.

K lososu přimíchejte vychladlé rozmačkané brambory, žloutky, hořčici, ovesné vločky, sůl a pepř. Těsto zpracujte rukama a mezi dlaněmi tvořte placičky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Bramboráky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut při 170–180 °C.

Poznámky

TIP: Bramboráky jsme podávali s lehkým salátkem a zálivkou z hrubozrnné hořčice, medu a citronové šťávy.