Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Losos v papilotě s rajčaty a olivami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Losos v papilotě s rajčaty a olivami

35 min 25 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

480 kcal 35g Bílkoviny 23g Tuky 29g Cukry

Suroviny

losos, cherry-rajcatka, bulgur, cesnek, kapary, cerne-olivy, bazalka, citronova-stava, voda, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Bulgur propláchněte horkou vodou, aby trochu změkl. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Cherry rajčátka omyjte a nařízněte, aby z nich později při pečení snáze vytekla šťáva.

Lososí filet rovněž omyjte.

Připravte si arch pečicího papíru. Doprostřed nasypte propláchnutý bulgur, na něj položte lososí filet a obojí lehce osolte.

Následně přidejte na papír cherry rajčátka, kapary, olivy, nakrájený česnek a čerstvou bazalku a na závěr vše přelijte 1 lžící citronové šťávy a 4 lžícemi vody.

Nyní veškerou náplň uzavřete do papírové kapsy (čili „papiloty“) – jednu volnou stranu papíru přehněte přes náplň a poté začněte volné okraje archu podél celé náplně postupně přehýbat vždy směrem ke středu kapsy, abyste papilotu náležitě utěsnili; postupujte přitom od jednoho kraje papiloty směrem ke druhému (až dojdete na konec papiloty, můžete papír sešít sešívačkou). Tímto způsobem byste měli vytvořit balíček přibližně ve tvaru půlkruhu.

Hotovou papilotu přemístěte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 170–180 °C.

Ihned po upečení papilotu rozřízněte a podávejte.

Poznámky

TIP: Pokud se vám papilotu nepodaří zabalit podle uvedeného návodu, můžete zvolit jednodušší způsob – všechny volné části papíru přehněte přes náplň směrem ke středu archu a kousek nad náplní je svažte dohromady provázkem.