Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Losos v omáčce z kokosového mléka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Losos v omáčce z kokosového mléka

45 min 35 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

655 kcal 50g Bílkoviny 34g Tuky 60g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, losos, olivovy-olej, cibule, cesnek, spenat, kokosove-mleko, kopr

Instrukce

Tagliatelle uvařte v osolené vroucí vodě doměkka. Doba varu se může lišit v závislosti na druhu těstovin: pokud máte tagliatelle čerstvé, stačí

je vařit zhruba 2–3 minuty – pokud ale máte klasické sušené, počítejte zhruba s 12–20 minutami vaření.

Zatímco se vaří těstoviny, nasekejte si nadrobno cibuli, česnek utřete a špenát properte ve studené vodě.Pokud máte velké listy špenátu, nasekejte je nahrubo.

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si velkou pánev, do které se vám vejdou všechny 4 lososí filety najednou.

Pánev rozehřejte nasucho na středním plameni, položte na ni filety (kůží dolů) a opékejte je cca 2 minuty.

Poté filety pomocí špachtle opatrně obraťte a opékejte je ze strany bez kůže další 1,5 minuty.

Filety vyjměte z pánve a přemístěte je do zapékací mísy (20 cm × 30 cm).

Pánev nechte na plotýnce, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji zhruba 1 minutu na středním plameni.

Poté snižte plamen, přidejte do pánve utřený česnek, zamíchejte a hned nato přidejte špenát. Vše opékejte 4 minuty na mírném plameni.

Nakonec obsah pánve zalijte kokosovým mlékem, dochuťte solí a pepřem a nechte 3 minuty společně provařit.

Vzniklou směs nalijte do zapékací mísy k lososím filetům, mísu dejte do předehřáté trouby a pečte 7–8 minut při 170–180 °C.

Upečeného lososa podávejte s uvařenými tagliatelle a nasekaným koprem.