Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Losos s petrželovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Losos s petrželovou omáčkou

26 min 11 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

568 kcal 29g Bílkoviny 46g Tuky 9g Cukry

Suroviny

losos, repkovy-olej, med, petrzelova_nat, kopr, citron, citronova-stava, olivovy-olej, oregano, voda, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200–205 °C, připravte si plech o rozměrech alespoň 30 cm × 30 cm a vyložte ho pečicím papírem.

Poté si připravte filety z lososa: Omyjte je, osušte, potřete řepkovým či slunečnicovým olejem, osolte, opepřete, pokapejte medem a položte na připravený plech.

Plech následně vložte do předehřáté trouby a pečte podle tloušťky filetů 10–11 minut na 200–205 °C.

Mezitím si připravte omáčku: Česnek oloupejte, vložte do vyšší mixovací nádoby a přidejte k němu petrželovou nať, kopr, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, olivový olej, sušené oregano a 50 ml vody.

Poté celý obsah nádoby rozmixujte tyčovým mixérem a vzniklou omáčku nechte zatím stát v pokojové teplotě.

Až se dopeče losos, rozdělte filety na 2 porce a podávejte s připravenou omáčkou.