Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Losos s makovou krustou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Losos s makovou krustou

40 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

685 kcal 37g Bílkoviny 44g Tuky 29g Cukry

Suroviny

losos, mak, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C.

Plech vyložte pečicím papírem.

Oba filety z lososa bohatě natřete makovými semínky (ze strany bez kůže), položte na plech kůží dolů a dejte péct do předehřáté trouby na 20–25 minut při 160–170 °C.

Mezitím nasypte kuskus do misky, přidejte špetku soli, zalijte horkou vodou cca 1,5 cm nad okraj a nechte odstát, dokud se nevsákne všechna voda (potrvá to cca 10 minut).

Nakonec připravte salát. Hotový kuskus přemístěte do větší mísy, přidejte lžíci olivového oleje, baby špenát, polníček, semínka granátového jablka a vše promíchejte.

Upečeného lososa vyndejte z trouby, oba filety posypte solí a každý filet podávejte s ½ připraveného salátu.

Poznámky

Lososa můžete před podáváním pokapat šťávou z limetky.