Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Losos s avokádovým přelivem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Losos s avokádovým přelivem

22 min 12 min Snadné 2 porce

Nechce se vám rozehřívat trouba? Připravte si lososa jednoduše na pánvi. Sluší mu spoustu dipů a omáček, ale avokádový přeliv má nejraději. Alespoň ten náš :-). Užijte si kontrast chutí a karneval barev. Doplňte o zeleninový salát a obědová hvězda je na světě.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

724 kcal 38g Bílkoviny 57g Tuky 8g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, sul, pepr, losos

Instrukce

Filety z lososa osolte a opepřete z obou stran.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, položte na ni lososa kůží dolů a opékejte 6 minut na středním plameni.

Lososa otočte a opékejte 5 minut z druhé strany.

Avokádo, bazalku, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujte do hladké konzistence.

Filety přemístěte na talíř, polijte omáčkou a podávejte s libovolnou zeleninou nebo salátem.

Poznámky

Lososa podávejte s bramborovou kaší.