Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Losos v papilotě

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Losos v papilotě

35 min 15 min Snadné 2 porce

Dopřejte si k obědu pěkně vypečeného lososa bez nadbytečného oleje. Vyzkoušejte náš recept na lososa pečeného v troubě se špenátem a žampiony. Je bezlaktózový a uspokojí i rybího gurmána. Změnou přílohy dostanete pokaždé jiný pokrm. Jednou pečené brambory, příště grilovaná zelenina nebo jen celozrnné pečivo. Kterou vyberete dneska?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

492 kcal 31g Bílkoviny 40g Tuky 2g Cukry

Suroviny

losos, chilli, olivovy-olej, spenat, zampiony, citron, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Připravte si dva archy pečicího papíru. Na spodní polovinu pečicího papíru rozprostřete špenát a na plátky nakrájené žampiony.

Lososa položte na špenát s žampiony, posypte solí, pepřem, potřete chilli a zakápněte olivovým olejem.

Lososa přehněte druhou polovinou pečícího papíru, zarolujte od jednoho kraje k druhému. Tím vytvoříte kapsu.

Lososa dejte na plech a přemístěte do trouby.

Pečte při 165–175 °C 15 minut.

Lososa podávejte s rýží, pečenými brambory nebo celozrnným pečivem.