Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lískooříškový krém

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Lískooříškový krém

30 min 15 min Střední 1 kus

Také se raději, i když s těžkým srdcem, otáčíte od regálu se sklenicemi nutelly, která je plná cukru a palmového tuku? Máme pro vás řešení – recept na lískooříškový krém. Místo cukru je v něm med a kokosový olej mu dodá i příjemnou chuť. V ledničce vám vydrží až 3 týdny.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

2180 kcal 46g Bílkoviny 176g Tuky 99g Cukry

Suroviny

liskove-orechy, holandske-kakao, med, mandlove-mleko, sul, kokosovy-olej

Instrukce

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Na plech vyložený pečícím papírem dáme ořechy a pečeme cca 10 minut.

Vyjmeme oříšky z trouby a zbavíme je slupek (nejlepší je zabalit ořechy do utěrky a mnutím slupky oddělit).

Teplé ořechy dáme do mixéru a mixujeme dokud z nich není pasta.

Do mixéru přidáme kakao, med, sůl, olej a mixujeme.

Nakonec postupně přiléváme mléko a mixujeme znovu do hladka.

Lískooříškový krém skladujeme v uzavíratelné skleněné nádobě. Při skladování v lednici vydrží cca 3 týdny.