Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lískooříškové kuličky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Lískooříškové kuličky

65 min 25 min Snadné 12 kusů

Spojení oříšků a čokolády je jedním slovem dokonalost. Nejlehčí způsob, jak si na něm pochutnat, je sáhnout po oříškové čokoládě do spíže. Pokud si chcete ale smlsnout na této kombinaci v trošku jiné podobě, dejte šanci těmto lískooříškovým kuličkám, které potěší vaše chuťové pohárky ještě o něco více.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

62 kcal 1g Bílkoviny 3g Tuky 6g Cukry

Suroviny

liskove-orechy, horka_cokolada, javorovy-sirup, holandske-kakao, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Lískové oříšky naskládejte na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C.

Oříšky pečte 20–25 minut, dokud se z nich nezačne odlupovat slupka.

Ještě horké oříšky pak zabalte do utěrky a oříšky v utěrce mněte tak dlouho, dokud se od nich neoddělí slupka. Z utěrky pak vyberte lískové oříšky, zbavte je posledních kousků slupek a dejte do misky. Z misky dejte 15 oříšků stranou.

Zbytek ořechů přemístěte do mixéru a nasekejte nahrubo. Z mixéru vyjměte cca 3 lžíce nahrubo nasekaných ořechů stranou na pozdější obalení. Zbylé ořechy nechte v mixéru a přidejte k nim kakao, vanilkový extrakt a javorový sirup. Vše rozmixujte do co nejjemnější konzistence - počkejte, až se oříšky zahřejí a začne se nich uvolňovat tuk. Vzniklou hmotu pak dejte alespoň na 15 minut do ledničky zcela vychladit.

Z vychlazeného těsta tvarujte kuličky, doprostřed každé kuličky dejte 1 lískový ořech a každou kuličku obalte v nahrubo namletých lískových oříšcích (ty, které jste odebrali stranou) a v horké čokoládě.

Kuličky dejte před podáváním na 5 minut do lednice. Skladujte je vždy v lednici, kde vám vydrží cca 1 týden.