Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Linecký jablečný koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Linecký jablečný koláč

100 min 50 min Střední 16 porce

Proč jen kolečka, když můžete mít rovnou celý linecký koláč a s jablky a tvarohem? Příprava není vůbec složitá a za hodinku a půl můžete nosit ke stolu plnému hostů. Díky nízkotučnému tvarohu, celozrnné mouce, medu a kokosovému oleji je i mnohem zdravější a méně kalorický. A to od moučníků chceme, ne?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

313 kcal 12g Bílkoviny 15g Tuky 31g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, celozrnna-psenicna-mouka, bily-jogurt, vanilkovy-extrakt, med, vejce, kyprici-prasek-do-peciva, tvaroh, citron, jablko, skorice

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si formu na koláč (⌀ 26 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

V misce smíchejte kokosový olej, mouku, jogurt, vanilkový extrakt, 70 g medu, 3 vejce a prášek do pečiva a vypracujte těsto. Z těsta oddělte zhruba ¾, tuto část rozválejte a vyložte jí připravenou formu.

V misce vyšlehejte tvaroh, žloutky, citronovou šťávu a 20 g medu a tuto tvarohovou směs naneste na těsto.

Jablka nastrouhejte, promíchejte se skořicí a navrstvěte na tvarohovou směs.

Ze zbylé ¼ těsta vyválejte tenký plát, nakrájejte na proužky a na koláči tvořte mřížky.

Připravený koláč pečte 45–50 minut při 170–180 °C. Před krájením nechte alespoň 30 minut vychladnout.

Poznámky

Podávejte s jogurtem holandského typu (3,5 % tuku).