Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Limonádová buchta s čokoládou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Limonádová buchta s čokoládou

45 min 30 min Snadné 10 kusů

Na tuto limonádovou buchtu s čokoládou nenalákáte pouze své malé ratolesti! Věříme, že si na ní pochutnají s chutí i dospělí. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, tak na nic nečekejte a pusťte se do toho!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

389 kcal 8g Bílkoviny 18g Tuky 45g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, trtinovy-cukr, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, olivovy-olej, voda, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a vyšší pekáč (20 × 30) cm vyložte pečícím papírem.

Do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přisypte třtinový cukr s kypřícím práškem a promíchejte.

Následně do mísy přidejte 3 vejce, olej, 330 ml perlivé vody a vanilkový extrakt a pomocí vařečky ze směsi vypracujte hladké těsto.

V momentě, kdy je těsto hladké, přelijte obsah mísy na připravený plech. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 180–185 °C po dobu 25–30 minut.

Než se buchta upeče, připravte si polevu. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím do misky nalámejte čokoládu a máslo. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.

Upečenou buchtu nechte 5 minut vychladnout a poté polijte připravenou polevou.

Poznámky

Pro méně kalorickou variantu vyzkoušejte buchtu i bez čokoládové polevy.

Tip na servírování: Před podáváním nechte buchtu cca 1 hodinu vychladit. Vychlazenou buchtu nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.