Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Limetkové řezy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Limetkové řezy

467 min 57 min Střední 9 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

243 kcal 7g Bílkoviny 11g Tuky 28g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, mandlova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, mandlove-mleko, vejce, spaldova-mouka, vanilkovy-pudink, med, mata, limetka

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si čtvercovou formu (25 cm × 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Do větší mísy vložte kokosový olej, mandlovou mouku, prášek do pečiva, 50 ml mléka, vejce a celozrnnou mouku a vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a vložte odležet do lednice alespoň na 20 minut.

Po uplynutí uvedeného času těsto z lednice vyjměte a rovnoměrně ho rozprostřete po celé ploše připravené formy. Následně formu vložte do vyhřáté trouby a pečte 15–17 minut na 180–185 °C.

Mezitím si připravte pudinkovou náplň: Nachystejte si menší hrnec, nalijte do něj zbylé mléko a přidejte pudinkový prášek a 40 g medu. Vše důkladně promíchejte metličkou, vložte na střední plamen a přiveďte k varu. Pudinkovou směs vařte na středním plameni 4–5 minut od okamžiku varu. Ve chvíli, kdy bude hotová, plamen vypněte, přidejte do ní mátu a limetkovou kůru a promíchejte.

Jakmile se upeče korpus, vyjměte formu z trouby a teplotu v troubě ztlumte na 170–175 °C. Na upečený korpus nalijte připravenou pudinkovou směs, důkladně ji rovnoměrně rozprostřete a vložte zpět do trouby. Pečte dalších 30–35 minut na 170–175 °C.

Po upečení formu vyjměte z trouby, koláč nechte vychladnout na pokojovou teplotu (cca 1 hodinu) a následně ho přesuňte do lednice a nechte ho zcela ztuhnout (alespoň 5 hodin). Po uplynutí uvedeného času koláč vyjměte z formy, nakrájejte na požadované porce a podávejte.

* Pokud nemáte intoleranci na mléčné výrobky, můžete použít i klasické kravské polotučné mléko.