Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lilkové rolky s kuskusem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lilkové rolky s kuskusem

70 min 55 min Snadné 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

52 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 6g Cukry

Suroviny

lilek, celozrnny-kuskus, susena-rajcata, bazalka, citronova-stava, feta-syr, sul, pepr

Instrukce

Lilek nakrájejte na co nejtenčí plátky (zhruba 3 mm silné) – nám vystačilo uvedené množství lilku na zhruba 20 plátků.

Rozehřejte si grilovací pánev, obyčejnou pánev nebo gril a plátky opékejte na mírném plameni do změknutí (1–1,5 minuty z každé strany); pánev

přitom dobře hlídejte, jelikož plátky jsou tenké a mohly by se snadno přichytit.

Následně si připravte náplň.

Kuskus zalijte 300 ml vroucí vody a nechte všechnu vodu vsáknout (potrvá to zhruba 5–10 minut).

Mezitím si nakrájejte na kostičky sýr feta a nasekejte nahrubo sušená rajčata a čerstvou bazalku.

Všechny tyto ingredience společně s uvařeným kuskusem přemístěte do mísy, přidejte citronovou šťávu a sušenou bazalku, vše společně smíchejte a hotovou náplň dochuťte solí a pepřem.

Přichystejte si opečené lilkové plátky, doprostřed každého plátku dejte kuskusovou náplň a plátek zarolujte. Pokud budete výsledné rolky stavět přímo na spoj obou konců plátku, neměly by se rozmotávat –pokud vám ale některá rolka nebude držet pohromadě, propíchněte ji párátkem.