Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lilková pomazánka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lilková pomazánka

65 min 50 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

110 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 7g Cukry

Suroviny

lilek, cesnek, ricotta, citronova-stava, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Lilek propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu společně s oloupanými stroužky česneku.

Připravené lilky s česnekem dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C po dobu 45–50 minut.

Upečený lilek nechte chvilku vychladnout a zabalte do potravinové fólie.

Následně lilek oloupejte, dužinu dejte do mixéru společně s pečenými stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

Přidejte ricottu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

Nakonec do pomazánky přimíchejte čerstvou bazalku a podávejte.

Poznámky

Pomazánku podávejte například s celozrnnými krekry. Recept naleznete zde na webu.