Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lilek s masovou směsí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lilek s masovou směsí

115 min 85 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

512 kcal 28g Bílkoviny 35g Tuky 19g Cukry

Suroviny

lilek, cibule, olivovy-olej, hovezi, tymian, cesnek, voda, ocet, rajcata, feta-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte lilky: Rozpulte je a lžící z nich vydlabejte vnitřek tak, aby zůstal alespoň 0,5–1 cm tlustý okraj. Vnitřek lilku a cibuli nakrájejte na kostičky.

Ve větší pánvi si rozehřejte 2 lžíce oleje a vložte do ní mleté maso. Osolte a opepřete, ochuťte tymiánem a restujte na silném plameni, dokud se maso nezatáhne (3–5 minut).

Poté přidejte cibuli, česnek a vnitřek lilku a restujte další 2–3 minuty. Obsah pánve následně zalijte vodou a octem a přidejte rajčata. Vařte na středním plameni, dokud se rajčata nezredukují do husté omáčky (cca 30 minut).

Mezitím co se vaří náplň, si předehřejte troubu na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Na plech dejte lilky rozkrojenou stranou dolů, pomažte je olivovým olejem, dejte do vyhřáté trouby a pečte 10–15 minut na 170 °C. Poté plech vyndejte a připravte si masovou směs,

která by už měla být hotová. Lilky otočte, lžící je směsí naplňte a pečte 25 minut na 165–170 °C. Následně na lilky prsty rozdrobte sýr feta a pečte dalších 5–8 minut na 165–170 °C, než se sýr roztaví.