Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Lasagne

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Lasagne

68 min 58 min Střední 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

442 kcal 22g Bílkoviny 20g Tuky 40g Cukry

Suroviny

mrkev, rapikaty-celer, petrzelova_nat, olivovy-olej, cibule, hovezi, rajcata, oregano, bazalka, tymian, voda, ricotta, parmazan, celozrnne-testoviny, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).

Mrkev, celer a kořenovou petržel si nakrájejte na menší kostičky.

Poté na středním plameni rozpalte hlubší pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte hovězí maso, mrkev, celer, petržel, rajčatový protlak, sůl a pepř a vše restujte 4–5 minut na středním plameni.

Po orestování ke směsi přidejte oregano, bazalku, tymián a krájená rajčata a přilijte vodu. Vše důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou a duste 14–16 minut na středním plameni.

Mezitím si v menší misce smíchejte ricottu, sůl, pepř a strouhaný parmazán.

Po uplynutí uvedeného času vypněte plamen a masovou směs dle chuti osolte a opepřete. Na dno připravené zapékací nádoby dejte vrstvu celozrnných lasagní. Na lasagne naneste masovou směs a na tu pomocí lžíce ochucenou ricottu. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechny těstoviny. Poslední patro zakončete pouze masovou směsí.

Připravené lasagne následně vložte do předehřáté trouby a pečte 27–32 minut na 185–190 °C.

Po upečení lasagne nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte

Poznámky

Tipy na servírování: Jednotlivé porce lze dochutit najemno nasekanou bazalkou a strouhaným parmazánem.

Jak připravit na mražení: Před mražením lasagne nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Jednotlivé porce rozdělte do aluminiových vaniček a ty důkladně obalte potravinovou fólií. Lasagne v mrazáku vydrží 4–5 měsíců.

Jak uvařit po rozmrazení: Po rozmrazení lasagne ponechte v aluminiových vaničkách. Vložte je do předehřáté trouby, pečte 15–17 minut na 190–195 °C a následně podávejte.