Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Langoše s rychlým domácím kečupem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Langoše s rychlým domácím kečupem

133 min 33 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

511 kcal 25g Bílkoviny 16g Tuky 61g Cukry

Suroviny

mleko, drozdi, trtinovy-cukr, spaldova-mouka, bily-jogurt, repkovy-olej, tvrdy-syr, sul

Instrukce

Nejprve si připravte těsto. V menším hrnci na středním plameni zahřejte 200 ml polotučného mléka přibližně na teplotu lidského těla (potrvá to 1–2 minuty). Teplotu mléka zkontrolujte prstem – pocitově by mléko mělo být vlažné.

Ohřáté mléko nalijte do kuchyňského robotu nebo do větší mísy, přidejte čerstvé droždí, 1 lžičku třtinového cukru, špaldovou mouku a bílý jogurt a vypracujte těsto.

Nádobu s těstem zabalte do potravinové fólie, uložte na teplé místo a nechte cca 1 hodinu kynout.

Během kynutí si připravte kečup. Cibuli oloupejte a nakrá‐ jejte najemno a česnek oloupejte a prolisujte. Následně si v menším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata, 1 lžičku třtinového cukru, ocet, sójovou omáčku a 50 ml vody, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte 10–11 minut. Po uvaření vypněte plamen a obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Hotový kečup ponechte v hrnci a dejte stranou.

Zhruba po 45 minutách kynutí těsta si připravte plech (30 cm × 40 cm), vyložte ho pečicím papírem a dejte předehřívat troubu na 190–195 °C.

Až vykyne těsto na langoše, přesuňte ho z nádoby na pracovní plochu a nožem ho rozdělte na 4 kousky o hmotnosti cca 150–175 g.

Z každého kousku těsta následně vytvarujte kruh o průměru přibližně 15–20 cm a výšce 0,5 cm. Jednotlivé kruhy těsta pokládejte na vyložený plech.

Jakmile zpracujete všechno těsto, potřete kousky těsta na plechu celkem 2 lžícemi řepkového oleje a posypte je solí. Poté vložte plech do vyhřáté trouby a pečte 12–15 minut při 190–195 °C.

Během pečení si najemno nastrouhejte eidam.

Upečené langoše potřete připraveným kečupem, posypte nastrouhaným eidamem a podávejte.

Poznámky

Hotové langoše můžete ještě před přidáním kečupu potřít najemno nastrouhaným česnekem. Těsně před servírováním je také můžete posypat najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.