Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kynuté buchty se sýrem a šunkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kynuté buchty se sýrem a šunkou

132 min 27 min Střední 12 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

256 kcal 20g Bílkoviny 8g Tuky 26g Cukry

Suroviny

mleko, trtinovy-cukr, cerstve-drozdi, spaldova-mouka, vejce, olivovy-olej, sul

Instrukce

Do menšího hrnečku odlijte 50 ml vlažného mléka.

Poté do hrnečku přidejte třtinový cukr, rozdrobte do něj droždí a vše důkladně promíchejte.

Následně si do větší mísy prosejte špaldovou mouku, udělejte v ní důlek a do něj nalijte obsah hrnečku.

Poté mísu přikryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut odležet na teplém místě, aby v důlku v mouce stačil vzejít kvásek – za uvedenou dobu by se měl objem směsi z hrnečku při nejmenším 3× zvětšit.

Až v míse vzejde kvásek, přidejte do mísy 1 vejce, zbylých 250 ml mléka a trochu soli. Z této směsi vypracujte hnětením kompaktní těsto (můžete využít kuchyňský robot s hnětacím nástavcem anebo obyčejnou vařečku; s ní hnětení potrvá 15 –20 minut).

Až se těsto začne odlepovat od stěny nádoby, opět mísu zakryjte potravinářskou fólií a těsto nechte 30 minut kynout.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si menší pekáč na buchty (cca 30 cm × 20 cm), který vymažte 1 lžičkou olivového oleje

.Z vykynutého těsta vytvarujte 12 bochánků (každý o hmotnosti 35–40 g), které skládejte vedle sebe do vymazaného pekáče.

Poté si stranou rozšlehejte 1 vejce a pomocí mašlovačky s ním potřete všechny bochánky v pekáči.

Následně pekáč přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.

Po upečení vyndejte hotové buchty z trouby a nechte je zchladnout alespoň na pokojovou teplotu.

Následně každou buchtu rozpulte, její spodní polovinu pomažte ½ lžičky dijonské hořčice, na hořčici navrstvěte 15 g cheddaru, 50 g krůtí šunky a 7,5 g nakrájených okurek a vše přiklopte horní polovinou buchty.

Na závěr si naplněné buchty zapečte: předehřejte si troubu na 180 °C, buchty naskládejte na menší plech, vložte do trouby a nechte péct 5–7 minut při 170–180 °C, aby se stačil rozpustit cheddar.