Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákový „smažák“

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květákový „smažák“

51 min 36 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

240 kcal 19g Bílkoviny 16g Tuky 5g Cukry

Suroviny

kvetak, vejce, bazalka, parmazan, mozzarella, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Květák očistěte, nastrouhejte najemno a dejte do misky.

Misku dejte na cca 4 minuty do mikrovlnky, aby se květák vysušil.

Po 4 minutách květák promíchejte vidličkou a vraťte do mikrovlnky na dalších 7 minut.

Květák nechte vychladnout a poté smíchejte s vejcem, bazalkou, parmazánem a solí.

Plech vyložte pečicím papírem.

Z těsta vytvarujte na plech 4 stejné čtverce a dejte péct do předehřáté trouby na 20 minut při 170–180 °C.

Poté plech vyjměte, na 2 čtverce dejte na plátky nakrájenou mozzarellu a následně přiklopte zbylými 2 čtverci. Dejte znovu zapéct na cca 5 minut.

Hotové „smažáky“ rozkrojte na trojúhelníky, rozdělte do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Květákový „smažák“ podávejte například s bramborovou kaší.