Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákový pilaf

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květákový pilaf

29 min 9 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

147 kcal 7g Bílkoviny 6g Tuky 17g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibule, kvetak, kurkuma, cesnek, citronova-stava, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

V pánvi rozehřejte lžíci přepuštěného másla, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte 2 minuty při středním plameni.

Do pánve přidejte nastrouhaný květák, kurkumu, utřený stroužek česneku a opékejte ještě dalších 5–7 minut. Poté pánev odstavte a směs dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Hotový pilaf rozdělte do 2 talířů a servírujte ozdobený nahrubo nasekanou petrželovou natí.

*Pilaf je pokrm jehož základem je ochucená rýže. Nejčastěji se připravuje v Jižní Asii a Střední a Východní Evropě, kde se většinou podává jako příloha. U nás se jeho příprava podobá českému rizotu.

Poznámky

Pilaf podávejte samostatně například s grilovanou zeleninou nebo jako přílohu.