Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákový nákyp s kari kořením, mozzarellou a chilli

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Květákový nákyp s kari kořením, mozzarellou a chilli

60 min 45 min Snadné 4 porce

Nákyp známe většinou na sladko, a to rýžový s různými druhy ovoce. Zkoušeli jste ho ale připravit taky v jeho slané verzi? Pokud ne, tak hurá na to! Kombinaci květáku, kari, mozzarelly a chilli jen tak něco nepřekoná!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

235 kcal 21g Bílkoviny 13g Tuky 8g Cukry

Suroviny

kvetak, spenat, cesnek, mozzarella, vejce, kari, chilli, mleko, kyprici-prasek-do-peciva, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 185 °C a připravte si pekáč o rozměrech 25 cm × 30 cm (nebo jinou zapékací nádobu podobné velikosti), který vyložte pečicím papírem.

Z květáku oberte růžičky, ty vložte do mixéru a rozmixujte je na drobné kousky podobající se zrnkům rýže. Rozmixovaný květák vložte do větší mísy.

Baby špenát natrhejte nahrubo, česnek oloupejte a nastrouhejte najemno a mozzarellu nakrájejte na malé kostičky. Následně všechny tyto ingredience přemístěte do mísy ke květáku. Poté do mísy ještě vyklepněte vejce, přidejte kari koření, chilli vločky, mléko, kypřicí prášek, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Směs z mísy přemístěte do vyloženého pekáče, ten vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.

Upečený nákyp rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Navrch hotového nákypu můžete přidat na kolečka nakrájenou chilli papričku.