Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákový nákyp

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květákový nákyp

60 min 40 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

259 kcal 16g Bílkoviny 14g Tuky 15g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, kvetak, kureci-maso, tymian, jedla-soda, spaldova-mouka, vejce, mleko, smetanovy-syr, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 200–205 °C a připravte si zapékací nádobu (min. 30 cm × 25 cm), kterou vymažte 2 lžícemi oleje.

Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Květákové růžičky dejte do mixéru, rozmixujte najemno a vložte do větší mísy. Následně nakrájejte šunku na tenké nudličky a přidejte ji ke květáku společně se sušeným tymiánem, jedlou sodou, špaldovou mouku, solí a pepřem.

Nyní si v menší misce rozšlehejte 3 vejce se 120 ml mléka a smetanovým sýrem a vzniklou vaječnou směs přilijte do mísy ke květákové směsi. Vše důkladně promíchejte a vzniklou hmotou naplňte zapékací nádobu.

Zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a směs pečte 35–40 minut při 200–205 °C.

Po upečení nákyp vyjměte z trouby, rozdělte na 4 porce a podávejte.