Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové pyré s houbami a vejcem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květákové pyré s houbami a vejcem

40 min 25 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

209 kcal 14g Bílkoviny 12g Tuky 12g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibule-salotka, kvetak, petrzelova_nat, olivovy-olej, zampiony, vejce, pekanove-orechy, sul, pepr

Instrukce

Ve velkém hrnci přiveďte k varu na středním plameni osolenou vodu. Květák očistěte, rozdělte na růžičky, přidejte do hrnce s vroucí vodou a vařte po dobu 12–15 minut.

Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi si rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte nakrájenou šalotku, zprudka ji krátce opékejte na vysokém plameni. Poté sílu plamene snižte a opečenou šalotku dejte stranou.

Po uvaření květák sceďte a přemístěte i s osmaženou šalotkou do mixéru. Přidejte i petrželovou nať a vše společně rozmixujte v hladké pyré. Vzniklé pyré poté dochuťte solí a pepřem.

Žampiony očistěte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni, přidejte nakrájené žampiony a opékejte je po dobu 5 minut.

Mezitím si v dalším hrnci přiveďte osolenou vodu k varu na středním plameni. Do vroucí vody vložte vejce a uvařte je na hniličku nebo připravte zastřené.

Do 4 talířů naservírujte připravené květákové pyré, na něj položte opečené žampiony, přidejte uvařené vejce a pekanové ořechy a podávejte.