Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové krekry

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Květákové krekry

69 min 29 min Snadné 40 kusů

Hledáte nějaké dobré zobání na večer k televizi, a ne a ne něco originálního najít? Pak vás určitě potěšíme s tímto receptem na krekry květáku. Přípravu zvládnete levou zadní, a ještě k tomu si pochutnáte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

34 kcal 1g Bílkoviny 1g Tuky 4g Cukry

Suroviny

kvetak, kari, maslo, kyprici-prasek-do-peciva, spaldova-mouka, voda, vejce, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Uvařte si květák: V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vložte do ní květák a vařte 5–8 minut na středním plameni. Následně ho sceďte, vložte do větší mísy a pomocí tyčového mixéru ho rozmixujte na hrubší pyré.

Následně ke květáku přidejte kari koření, ½ lžičky soli, máslo, prášek do pečiva, mouku, vodu a vejce a vypracujte pevné, kompaktní těsto (nejlépe pomocí rukou).

Těsto přesuňte na pracovní plochu a nožem jej nakrájejte na obdélníky o velikosti 2 cm × 3 cm. Obdélníky naskládejte na připravený plech a pečte 19–21 minut při 190–195 °C.

Po upečení krekry vyjměte z trouby a ponechte alespoň 20 minut na horkém plechu. Po uplynutí uvedeného času podávejte.