Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové kari s pohankou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květákové kari s pohankou

40 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

337 kcal 10g Bílkoviny 11g Tuky 49g Cukry

Suroviny

pohanka, kvetak, cibule, olivovy-olej, kari, sojova-smetana, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Pohanku dejte vařit podle návodu na obalu.

Květák umyjte, rozdělte na růžičky a nastrouhejte najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2 minuty na středním plameni.

Po 2 minutách přidejte květák, kari koření, sůl a pepř a opékejte při středním plameni 25 minut. V průběhu pečení květák zalévejte vodou, nechte vodu vsáknout a postup opakujte do změknutí květáku.

Nakonec květák zalijte sójovou smetanou a promíchejte.

Hotové květákové kari smíchejte s pohankou, rozdělte do 4 talířů a podávejte posypané čerstvou petrželovou natí.

* Sójová smetana je rostlinná alternativa běžné smetany, má specifickou oříškovou chuť.

Poznámky

Pokud máte doma kokosové mléko, přilévejte ho v průběhu vaření do směsi místo vody. Jídlo bude mít plnější chuť.