Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové karbanátky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Květákové karbanátky

35 min 30 min Snadné 8 kusů

Zeleninové placky nemusí být jen z cukety či mrkve. Skvěle se na jejich přípravu hodí třeba i květák. Pusťte se s námi do tohoto receptu na květákové karbanátky, které skvěle vyniknou jako nevšední příloha nebo i jen tak samotné.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

101 kcal 7g Bílkoviny 3g Tuky 10g Cukry

Suroviny

kvetak, vejce, kukuricna-mouka, spaldova-mouka, kari, cesnek, mozzarella, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte květák. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, přidejte růžičky květáku a vařte 15–18 minut.

Uvařený květák sceďte, zchlaďte v cedníku pod proudem studené vody a přemístěte do větší mísy.

Uvařené růžičky květáku vložte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Poté přidejte vejce, kukuřičnou strouhanku, špaldovou mouku, kari koření, utřený stroužek česneku, nahrubo nastrouhanou mozzarellu light, sůl a pepř a ze směsi vytvořte hustší těsto.

Z těsta tvarujte karbanátky a opékejte je na nepřilnavé pánvi 2–3 minuty z každé strany při středním plameni.

Upečené karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Karbanátky můžete podávat samostatně nebo například s vařenými bramborami. Skvěle chutnají zatepla i zastudena.

TIP: Karbanátky podávejte s dipem ze zakysané smetany a dle chuti posypané čerstvým najemno nasekaným chilli a nahrubo

nasekaným koriandrem. Pokud preferujete přípravu v troubě, pečte karbanátky 18–22 minut při 190–195 °C.