Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové brownies

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Květákové brownies

50 min 40 min Snadné 16 porce

Říkáte si, jak zelenina může fungovat v dezertech? Jednu z odpovědí vám poskytne recept na zdravé květákové brownies. Květák částečně nahradí mouku, díky čemuž tahle dobrota vaše střeva tolik nezatíží. Chuťově ale rozdíl oproti klasice nepoznáte. A o to přeci jde – jíst zdravěji, ale pořád stejně chutně.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

136 kcal 5g Bílkoviny 5g Tuky 16g Cukry

Suroviny

vejce, datle, banan, kokosovy-olej, spaldova-mouka, holandske-kakao, kyprici-prasek-do-peciva, sul, kvetak

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si formu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Květák rozeberte na růžičky, opláchněte a nastrouhejte najemno.

Přemístěte jej do mixéru, přidejte vejce, datle, banán a kokosový olej a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přesuňte do misky.

Ke směsi přidejte ostatní suroviny – mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl – a vše pečlivě promíchejte.

Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte 35–40 minut při 180 °C.

Poznámky

Brownies můžete před podáváním ozdobit mletým cukrem a kakaovými boby.