Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové bramboráky se sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květákové bramboráky se sýrem

40 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

240 kcal 12g Bílkoviny 11g Tuky 2g Cukry

Suroviny

kvetak, brambor, tvrdy-syr, cesnek, vejce, majoranka, spaldova-mouka, slunecnicovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Připravte si větší pánev, ve které budete vařit květák a na které budete následně opékat květákové bramboráky. Do pánve nalijte vodu a přiveďte ji k varu.

Mezitím si rozdělte květák na růžičky. Jakmile voda začne vřít, dejte růžičky květáku do pánve a vařte je cca 15 minut.

Růžičky květáku by po uvaření měly být měkké, ale stále držet pohromadě.

Než se květák uvaří, do středně velké mísy si nahrubo nastrouhejte oloupané brambory a eidam a najemno nastrouhejte česnek. Poté do mísy přidejte 2 vejce, majoránku a sůl a pepř dle chuti.

Jakmile bude květák hotový, slijte vodu a květák rozmačkejte vidličkou. Rozmačkaný květák přidejte do mísy k ostatním ingrediencím a pořádně promíchejte, aby vzniklo kompaktní těsto.

Pánev opláchněte vodou, vysušte papírovou utěrkou a na mírném plameni rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje.

Připravené těsto na pánev nanášejte po lžících (cca 3–4 lžíce na 1 placku) a z každé strany opékejte na mírném plameni 4–5 minut.

Hotové květákové bramboráky se sýrem rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Poznámky

Před opékáním do těsta přidejte sušenou šunku (cca 100 g).