Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květáková polévka se slaninou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květáková polévka se slaninou

42 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

251 kcal 9g Bílkoviny 17g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, slanina, kvetak, slunecnicovy-olej, kmin, zeleninovy-vyvar, mleko, sul, pepr

Instrukce

Nejprve oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nahrubo. Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky. Květák rozeberte na malé růžičky.

Nyní si vezměte středně velký hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej.

Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli, česnek a slaninu a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte růžičky květáku a vše opékejte dalších 5–6 minut na středním plameni, dokud květák nebude zlatavý.

Následně přidejte mletý kmín, sůl a pepř, přilijte zeleninový vývar a mléko, celou směs přiveďte k varu a nechte vařit 10–11 minut na středním plameni do změknutí květáku.

Jakmile květák změkne, vypněte ohřev a celý obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Vzniklý krém rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Polévku před podáváním ozdobte opečenými kousky slaniny, najemno nasekanou pažitkou, čerstvě namletým pepřem a olivovým olejem.