Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květáková pizza

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Květáková pizza

50 min 40 min Střední 4 porce

Přihlaste se, kdo miluje pizzu? Oblíbená italská pochoutka si podmanila už spousty strávníků po celém světě. My jsme ji tentokrát zahalili do fitkabátku, aby vás nehonila už ani jedna výčitka svědomí. Vyzkoušejte květákovou pizzu ještě dnes!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

147 kcal 7g Bílkoviny 10g Tuky 7g Cukry

Suroviny

kvetak, vejce, olivovy-olej, oregano, lnene-seminko, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

V hrnci přiveďte vodu k varu. Květák umyjte, rozdělte na růžičky, přidejte do hrnce a uvařte doměkka na středním plameni (potrvá to cca 5–10 minut).

Vodu slijte, květák vyždímejte, přemístěte do mixéru a rozmixujte.

Následně přidejte všechny ostatní ingredience na těsto a mixujte, dokud se směs nespojí.

Plech vyložte pečicím papírem. Rozmixovanou směs nanášejte na plech pomocí lžičky tak, aby ze směsi byly cca 4 menší pizzy.

Na lžíci olivového oleje opékejte najemno nakrájenou cibuli 2–3 minuty na mírném plameni.

Poté přidejte protlak a opékejte další 2 minuty.

Přidejte rajčata nakrájená na menší kousky a nechte omáčku 5 minut provařit na středním plameni. Dochuťte oreganem, solí a pepřem.

Hotovou omáčku rovnoměrně natřete na pizzy a pečte při 180–190 °C cca 20 minut.

Pizzy vyndejte z trouby, navrstvěte na ně libovolné suroviny a poté dejte na dalších 10 minut do trouby.

Upečené pizzy nakrájejte na menší kousky a podávejte.

Poznámky

Jako náplň můžete použít mozzarellu, olivy, šunku, parmazán, rukolu nebo rajčata s bazalkou.